actualizat 2:36 PM UTC, Jan 20, 2017
A+ A A-

Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece?

“Cu cremă hidratantă” ar răspunde majoritatea. Oare este suficient?
Deşi avem nevoie de hidratare pe tot parcursul anului, iarna ar trebui sa apelăm la un regim special de îngrijire a pielii. Si atunci, de unde începem?

1. În primul rând, curăţenie la produsele cosmetice! Avem tendinţa de a aduna creme, geluri, mostre până uităm că le avem…. Verifică termenul de valabilitate şi aruncă produsele vechi sau pe cele care nu-ţi plac!
2. Evită băile lungi şi fierbinţi. Deşi reprezintă o adevărată plăcere după o zi petrecută la birou, acestea elimină sebumul de la suprafaţa pielii şi accentuează uscăciunea cutanată.
3. În locul săpunului obişnuit, foloseşte un gel de curățare blând, fără parfum. Un produs de calitate, dermatocosmetic, va menţine Ph-ul normal al pielii şi va împiedica iritaţia. De asemenea, evită loțiunile tonice sau produsele astringente care usucă suplimentar pielea.
4. Alege o cremă mai grasă, emulsie de tip “apă în ulei” pe care să o foloseşti cel puţin o dată pe zi. După duş, crema va reface bariera protectoare a pielii, va forma o peliculă ce impiedică evaporarea cutanată și stimulează pătrunderea în piele a substanţelor active conţinute.
De multe ori, tindem să neglijam părul care are nevoie de îngrijire atentă pe toată perioada rece. Frecvenţa folosirii uscătorului de păr este mult mai mare iarna iar acest lucru determină degradarea firelor de păr, mai ales către vârfuri. Măştile naturale, preparate în casă, reprezintă o soluţie salvatoare! Uleiul de cocos a crescut în popularitate, insă nici uleiurile de argan sau jojoba nu se lasă mai prejos.
Tips and tricks: Amestecă intr-un bol un gălbenuş de ou, câteva picături de ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de ricin și vitamina A uleioasă. Aplică masca obţinută pe toată lungimea părului, cu excepţia rădăcinilor, și las-o să acţioneze timp de 1-2 ore. După şamponare, nu uita să utilizezi un balsam care să descurce firele răzleţe.

Ultima modificareLuni, 26 Ianuarie 2015 09:05

Articole recente - Dana Fătu

Mai multe din această categorie: « Dimineți nude

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 10 caractere
Comentariile dvs sunt supuse moderarii de catre administratori.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii