actualizat 2:36 PM UTC, Jan 20, 2017
A+ A A-

Din pasiune pentru jucării bine făcute

Jucăriile din lemn sunt cadouri atât pentru copii, cât și pentru adulți. Iulian Ojog produce jucării din lemn de peste 22 de ani, la Botoșani. Străinii adoră jucăriile produse de Flaro International, comenzile vin de peste tot: Belgia, Germania, Japonia, Franța sau chiar și America. Andra Ojog, fiica producătorului botoșănean s-a alăturat business-ului de familie dezvoltând un magazin online pentru români, în care promovează jucăriile absolut senzaționale ale tatălui său.

Am stat de vorbă cu Andra despre businesssul pe care l-a început anul acesta și despre provocările pe care le implică online-ul în acest moment.

Andra Ojog - Marvelous Store
Te-ai alăturat afacerii tatălui tău la scurt timp după ce ai terminat facultatea. Ai dezvoltat un magazin online prin care promovezi și comercializezi ceea ce în familie cred că este deja o tradiție, jucării din lemn. Spune-ne cât timp dedici zilnic afacerii și cum începe o zi obișnuită la birou?

balansoar ponei indian

Da, am demarat propria afacere cu produsele pe care le realizează tatăl meu și asociații lui pe când eram încă studentă. Apoi m-am retras o perioadă de câțiva ani, pentru că mi-am dat seama că am nevoie de experiență suplimentară pentru a susține și crește un business. Iar acum un an am revenit, cu o nouă abordare, promovând jucăriile și mobilierul din lemn pentru copii produse la Botoșani, la fabrica tatălui meu. Momentan îmi dedic 24/7 din timp acestei afaceri, pentru că necesită susținere constantă. Cine își imaginează că deschide un magazin online și lucrează câteva ore după programul de muncă se înșeală. O zi obișnuită începe cu citirea e-mailurilor și preluarea comenzilor, apoi organizarea planului de lucru pentru ziua respectivă.

6181418-11

Din avantajele business-ului online mai toată lumea menționează faptul că îl poți gestiona de oriunde. Cum privești tu online-ul, este un handicap sau un avantaj faptul că vitrinele magazinului pe află pe www.?

mergator-vacuta-cu-remorca

Da, poți gestiona un magazin online de oriunde. Și clar, un magazin online in zilele noastre nu reprezintă un handicap, ci chiar opusul. Dacă nu ai vitrină, asta nu înseamnă că lumea nu poate ajunge la tine. Promovarea online este la îndemâna tuturor, iar magazinele online câștigă teren în fiecare zi. Eu consider însă că o combinație câștigătoare ar trebui să fie formată dintr-o vitrină fizică și una virtuală (asta în contextul business-urilor de genul magazinului meu). Lucrăm la acest lucru.

LaCourDuRoi-keyvisuel1

Știu că mare parte din comenzile pe care le onorează fabrica tatăl tău vin din afara țării. Spune-mi dacă strategia voastră, de dezvoltare a shopului include și piețele din afară?

birou reglabil din lemn vector 2

Da, fabrica este dedicată în proporție de 80-90% exportului, de acolo vin comenzile mari. Avem în plan și dezvoltarea shop-ului în afara granițelor, asta pentru că am primit foarte multe cereri de la clienți străini (SUA, Olanda, Spania, Moldova, Austria, Germania etc.). Vom implementa cât mai curând și acest aspect, însă în acest moment ne dedicăm exclusiv clienților români. Shop-ul este construit cu gândul la ei în primul rând.

mergator din lemn vacuta 1

Care a fost și care este acum cea mai mare provocare, pentru tine, în ceea ce privește magazinul online? Este calitatea extraordinară a produselor un avantaj pe care îl ai în fața celorlalte magazine de jucării din mediul online?

Premergator-buburuza-4

Cea mai mare provocare pe care am avut-o de la bun început a fost și este următoarea: să devenim magazinul de referință în jocuri, jucării si mobilier din lemn pentru copii. Când spun asta mă refer la produsele pe care noi le aducem în magazin, care sunt puțin altfel decât tot ce se găsește pe piață în acest moment. O să vedeți la noi în România extrem de multe magazine online pentru copii, care au mii de produse, de cele mai multe ori aceleași peste tot. Noi am vrea să oferim altceva părinților din România, mai precis: calitate, design inovator, produse prietenoase cu mediul.
De asemenea, ne dorim foarte mult să promovăm produse create și fabricate în România. Am început asta prin colaborarea cu Minitremu și a lor Micuța coloană a infinitului care este creată de ei și produsă la fabrica noastră.

micuta-coloana-a-infinitului-11
Iar mai nou, am demarat o campanie împreună cu Asociația Mai Mult Verde de plantare de copăcei. Asta înseamnă că la fiecare produs cumpărat de pe www.marveloustore.ro ne angajăm să plantăm un copac în numele clientului nostru.

scaun-de-masa-bebe-swirl

Spune-mi dacă ai avea ocazia să dai timpul înapoi, exact în momentul în care te-ai hotărât să începi acest business online ce ai face diferit sau ce ai face la fel?

tricicleta din lemn bleuv2

Oooo, ar fi o listă prea lungă. Am învățat enorm în perioada asta, tocmai greșind în unele aspecte. Vă pot da un exemplu. Primul lucru pe care l-am greșit a fost lungirea timpului de lansare a site-ului, din dorința de a fi totul perfect. Am insistat la fiecare detaliu, am verificat de zeci de ori fiecare pagină, am modificat de multe ori lucruri care nu îmi mai plăceau după primele vizualizări etc. Cred că băieții talentați de la Ejump care ne-au realizat site-ul au fost extenuați în urma colaborării cu noi . Ce am învățat de aici? Timpul trece, detaliile se pot modifica pe parcurs, funcționalitatea o înveți din mers, izbindu-te de probleme în timp real.

Nouă lucruri despre Andra Ojog

1- 3Trei lucruri pe care le apreciezi atunci când vine vorba de afacere și colaborarea cu familia ta

Comunicarea, încrederea și suportul.

4La cât te trezești dimineața?

Până în ora 8:00.

5Accesoriile preferate la birou?

Cafea, agendă, laptop, tabletă și Telefon.

6Spune-ne care este jucăria ta preferată

Balansoarul Ponei Indian.

7Care este cea mai vândută jucărie de tine?

Mergătorul Văcuță.

8-9Două cuvinte care să descrie jucăriile tale?

Calitate Românească.

Ultima modificareLuni, 24 Noiembrie 2014 09:04

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 10 caractere
Comentariile dvs sunt supuse moderarii de catre administratori.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii