actualizat 2:36 PM UTC, Jan 20, 2017
A+ A A-

Dragi părinți, sunteți mințiți

Acest text este o traducere al unui text perfect scris de medicul Jennifer Raff. Îl puteți găsi aici, pe blogul ei, împreună cu o secțiune de comentarii aproape copleșitoare.

Dragi părinți, sunteți mințiți. Oamenii care pretind că acționează pentru voi și copiii voștri, își riscă sănătatea și chiar viețile.

Ei spun că pojarul nu este o boală mortală.

Dar este.

Ei spun că varicela nu este așa de gravă.

Dar poate fi. 

Ei spun că gripa nu este periculoasă.

Dar este. 

Ei spun că tusea convulsivă (pertussis) nu este așa de rea pentru copii.

Dar este.

Ei spun că vaccinurile nu sunt atât de eficiente pentru prevenția bolilor.

Dar trei milioane de vieți sunt salvate în fiecare an datorită vaccinării și două milioane mor în fiecare an din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare.

Ei spun că „infecția naturală” este mai bună decât vaccinare.

Dar se înșeală.

Ei spun că vaccinurile nu sunt testate riguros pentru a fi sigure.

Dar vaccinurile sunt testate mai atent ca orice alt medicament. De exemplu, acest studiu a testat sigurața și eficiența vaccinului anti-pneumococic pe mai mult de 37,868 de copii.

Ei vor spune că medicii nu recunosc că vaccinurile au efecte secundare.

Dar efectele secundare sunt bine cunoscute și, exceptând cazuri foarte rare, sunt foarte blânde.

Ei spun că vaccinul ROR (rubeolă, oreion, rujeolă) cauzează autism.

Nu este adevărat. Această problemă a fost investigată de numeroase studii și toate demonstrează contrariul.

Ei spun că timerosal-ul prezent în vaccinuri cauzează autism.

Nu este adevărat. Ș, oricum, această substanță nu mai este prezentă în majoritatea vaccinurilor din 2001.

Ei spun că aluminiul din vaccinuri (un adjuvant, o componentă pentru a mări răspunsul imun) este dăunător copiilor.

Dar copiii consumă mai mult aluminium din laptele matern decât din vaccinuri și niveluri mult mai mari de aluminium sunt necesare pentru a fi dăunătoare.

Ei spun că Sistemul de Raportare al Efectelor Adverse ale Vaccinurilor (un fel de „tribunal pentru vaccinuri”) demonstrează că vaccinurile sunt dăunătoare.

Nu este așa.

Ei spun că orarul de vaccinare este prea dificil pentru sistemul imunitar al unui copil.

Nu este.

Ei spun că dacă toți ceilalți copii sunt vaccinați, nu este nevoie ca și copiii lor să fie vaccinați.

Este unul din cele mai detestabile argumente pe care le-am auzit. În primul rând, vaccinurile nu sunt mereu 100% eficiente, deci este posibil ca un copil vaccinat să fie infectat dacă este expus unei boli. Mai rău, sunt unele persoane care nu pot fi vaccinate pentru că ori au sistemul imun slăbit ori sunt alergice la o componentă din vaccin. Acești oameni depind de „imunitatea de turmă” pentru a-i proteja. Oamenii care aleg să nu își vaccineze copiii își riscă nu numai viețile lor, dar și viețile copiilor altor părinți.

Ei spun că remediile „naturale”, „alternative” sunt mai bune decât medicina bazată pe știință.

Nu sunt.

Adevărul este că vaccinurile sunt una din reușitele noastre cele mai mari în sănătate publică și unul din lucrurile cele mai importante pentru a vă proteja copilul.

Nu pot să prevăd exact ce fel de răspuns voi primi de la activiștii anti-vaccin. Pentru că ei nu au de fapt argumente în fața dovezilor științifice copleșitoare, ei vor spune că lucrez pentru companiile farmaceutice (nu lucrez și niciodată nu am făcut-o), ei vor spune că nu sunt un om de știință (sunt) și vor spune că sunt un „Agent 666” (nu știu ce este asta dar sunt destul de sigură că nu sunt unul din ei).

Nici unul din lucrurile care s-ar putea să mi le impută sunt adevărate, dar sunt răspunsuri reflexive pentru că ei nu au dovezi pentru a le argumenta părerile. La un anumit nivel, ei probabil că înțeleg acest lucru și le este frică și atunci vor ataca mesagerul.

Ce ce vă mint? Unii o fac pentru profit, încercând să vândă remedii naturale, înfricoșându-vă de medicina bazată pe știință. Multi bănui că au intenții bune de fapt și cred cu toată onestitatea că vaccinurile sunt dăunătoare. Dar un astrofizician a spus recent „știința este minunată pentru că este adevărată fie că crezi sau că nu crezi în ea”. Intențiile bune nu vor opri microbii din a infecta oameni iar mesajul că vaccinurile sunt periculoase are consecințe grave. Sunt epidemii de boli prevenibile prin vaccin în SUA datorită copiilor nevaccinați.

Într-un singur aspect sunt de acord cu activiștii: educați-vă. Ei se referă la „citiți toate site-urile care sunt pentru părerea noastră”, eu sugerez să învățați ce spune comunitatea oamenilor de știință. Învățați cum funcționează sistemul vostru imun. Citiți istoria bolilor înainte de vaccinare și discutați cu oameni care au crescut cu poliomelită, varicelă și alte boli care nu puteau fi prevenite. Citiți despre Andrew Wakefield și cum articolul lui care crea o legătură între vaccinul ROR și autism a fost retras iar licența de liberă practică a sa anulată. Citiți studiile numeroase, enorme care au căutat explicit o legătură între autism și vaccin...și nu au găsit nimic. Iar cât faceți asta, citiți despre cercetările curente în cauzele autismului.

Pare a fi foarte mult de muncă iar lucrările științifice pot fi intimidante. Dar a citi știință este o abilitate care poate fi învățată. Uitați o resursă minunată pentru a evalua informațiile medicale găsite pe internet iar eu am scris un ghid pentru non-oameni de știință pentru a descifra literatura științifică. Datorați copiilor, vă datorați vouă, să investigați atent această probllemă. Nu vă bazați pe ceea ce vă spune un străin de pe internet (nici măcar pe ce vă spun eu!). Citiți studiile științifice cu link-uri în acest post și vorbiți cu medici pediatri. În ciuda a ceea ce vă spune comunitatea anti-vaccinuri, nu trebuie să vă fie frică de vaccinuri. În schimb, trebuie să vă fie frică de ce se întâmplă fără ele.

Acest video este un sumar a cam tot ce am vorbit. Vă încurajez să-l priviți.

 

Media

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 10 caractere
Comentariile dvs sunt supuse moderarii de catre administratori.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii