actualizat 2:36 PM UTC, Jan 20, 2017
A+ A A-

9 filme fotogenice

Cu siguranță vă uitați la filme. Și cu siguranță rețineți scene. Din multe dintre ele ne amintim replici sau personaje, sau o idee generală, dar sunt și unele care ne lasă pe retină o altfel de amprentă: un peisaj ca o fotografie perfectă. Iar mie, pe acelea, îmi place să le numesc filme fotogenice. Așadar, mai jos regăsiți o selecție, aranjată în ordinea vizionării, pe care vă invit să o savurați și să o puneți în albumele memoriei vizuale.

 

1. I am Dina

peisaje din filme dina

O înșiruire superbă de cadre crude și reci, la fel ca personajul principal, o femeie care ucide tot ceea ce ajunge să iubească.

2. 1,000 Times Good Night

peisaje din filme good night

Un film frumos, cu o poveste tragică, încărcată de imagini dureroase, care iustrează drama unei familii și starea Orientului Mijlociu.

3. Jîn

peisaje din filme jin

O surpriză vizuală excețională, care se înscrie în noul val de filme de artă turcești și care vorbește despre călătoria unei fete aflată în căutarea păcii în mijlocul unei zone de conflict.

4. Michael Kohlhaas

peisaje din filme michael

Cu un actor excepțional în rolul principal (Mads Mikkelsen, din serialul Hannibal) acest film istoric reușește să redea moartea și injustiția într-o lumină extrem de caldă.

5. Paradies: Liebe

peisaje din filme paradies

Pe scurt, o experiență tristă și complexă, a unei doamne plecate în căutarea afecțiunii, care se desfășoară pe superbele plaje din Kenya.

6. Lore

peisake din filme lore

O minunăție de film, care scaldă în tonuri reci de albastru, calea speranței pe care aleargă o familie de naziști din calea rușilor.

7. Katalin Varga

peisaje din filme katalin

Acel film care te face să te simți acasă, la țară, cuibărit pe toată pajiștea verde, care ascunde tumultul unor vieți forțate să nu mai observe frumusețile naturii.

8. Silent Light

peisaje din filme light

Așa cum îi spune și numele, acest film are o aură gălbuie cu irizații arzătoare albe, care ne fac să nu uităm niciodată povestea învierii unei femei moarte din prea multă iubire.

9. Into the Wild

peisaje din filme wild

Zeci de cadre ca niște fotografii desprinse din National Geographic, care povestesc viața unui tînăr care se luptă cu natura și care se lasă doborît de singurătate.

Ultima modificareLuni, 08 Septembrie 2014 21:51

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0 restricţie de caractere
Textul trebuie să aibă mai mult de 10 caractere
Comentariile dvs sunt supuse moderarii de catre administratori.
termeni şi condiţii.

Persoane în această conversaţie